20090517

Kde se napít zadarmo? (update*)

Ne, opravdu nejde o alokohol, vždyť jste v literární hospodě tak co byste chtěli?

Není nad papírovou knihu, lépe se s ní manipuluje, nebolí z ní oči a pro lidi jako já je nenahraditelná. Ale co když papír dojde? Na toaletě je to opravdu špatné, při čtení už to tak strašné není, zvlášť když je dostupný internet.

Kde si na českém internetu počíst?

Profesionálové:

Pandořina skřínka byla otevřena a na lidstvo pomalu ale jistě přichází soumrak.
Ne, nebojte, je to jen oblak prachu, který za sebou zvedají hrdinové Jiřího Walkera Procházky.
Uznejte sami, Pandořina skřínka je s námi dva měsíce a od té doby z ní vylétli Rox and Roll v rudém, Crash test a dokonce kompletní, každý pátek vycházející necenzurovaný Mark Stone i s jeho Beltamorskými jablky a to je pořádná dávka písmenek i pro toho nejotrlejšího závisláka.

Komu by to přeci jen nestačilo, je tu nový (i když tak nevypadá, ale co vzhled není všechno) web fanoušků Miroslava Žambocha a na něm dvě jeho povídky Lovec vlků a Případ z mého času, doufejme že ne poslední, ale i tak je to slušná porce opravdu malým písmem.

Když se řekne Hlávka, vybaví se nejmíň půlce z vás Zatmění, jeden z nejlepších dílů agenta JFK a také Odplata - dvojdílko na které se netrpělivě čeká a které aspiruje na legendární ještě než vyšlo :)
Každopádně, komu se nechce čekat může si na stránkách Jana Hlávky přečíst taky dvě dílka. Rozsahem malý, ale skvělý Zákon evoluce a na Sardenu vyjduvší Výprava.
* Přibyla povídka Průšvih, která Janu Hlávkovi vyšla v Ikarii.

Do JFK týmu nepatří ale třeba já osobně bych ho tam chtěl všemi deseti. Mluvím o Pavlu Renčínovi, mistru české městské fantasy. Dokážete si představit jak se Kovář plíží pod ulicemi staré Prahy? Pokud ne, můžete zkusit už docela známý Labyrint případně některou z těchto povídek, ze sekce: "Pro mé čtenáře".

Amatéři (nejen):


O tom, že slovo nejen, je zde zcela na místě svědčí, že tento odkaz najdete i výše, v profesionálech. Jedná se o Sarden, sekci povídky.

I na webu Pavla Renčína si můžete najít spoustu dalšího čtení, a to v podobě fanouškovských povídek.

Kdo stále nemá dost, může se poohlédnout na těchto stránkách, případně na jfk-fans, tu i tam najdete povídky na téma Agent JFK, případně agentura EF - kdo neví o co jde tak to povinně nastudujte.

Dalším webem kde si lze počíst je mfantasy.cz, jen se nesmíte zaleknout, že na stránkách nic není a posuvníkem sjet více dolů, jelikož mají na stránkách chybku.

Pokud chcete nejen číst ale i kritizovat, strhat a zadupat autora do země, je tu saspi.cz - sdružení amatérských spisovatelů, kde se můžete do sytosti vyřádit. Mimo jiné obsahuje i knihovnu autorů saspi v níž lze nalézt několik e-booků.

A poslední odkaz pro ty, kteří se nezaleknou tak exotického jazyka, jako je slovenština. Istrozin je slovenský e-magazín - asi ten nejlepší co je na československém internetu k mání. Každé číslo obsahuje spoustu článků ale i několik povídek.

Zkrátka počtení je dost, dokonce tolik, že by člověk na dlouhou dobu nemusel nic kupovat, na druhou stranu i PDA s internetem někdy dojde baterka a pokud byste to chtěli tisknout, ekologové vás nebudou mít ani trochu rádi.

Takže: Enjoy it. (ale s mírou :) )

Žádné komentáře: